Utrecht

De geschiedenis van Utrecht gaat terug tot de tijd van de Romeinen.
Uit die tijd dankt de stad haar naam. De ‘U’ stamt af van het Oudnederlandse uut en ‘trecht’ komt van het Latijnse ‘trajectum’ dat doorwaadbare plaats betekent.

De stad Utrecht wordt beschouwd als het centrum van Nederland en is mede bekend om de Dom, met 112 meter de hoogste kerktoren van ons land. Dit imposante bouwwerk is ook het teken dat Utrecht de hoofdzetel is van het Aartsbisdom Utrecht. Ook het museum voor religieuze kunst, het Catharijneconvent dat vroeger een klooster van de Johannieter orde was, toont de Katholieke historie van de stad.

Struin met uw gids over de Oudegracht en Nieuwegracht met de werfkelders en vele gezellige terrasjes en bezoek de Ganzenmarkt en Stadhuisbrug. Neem een kijkje in de Winkel van Sinkel, tegenwoordig een Horecagelegenheid, maar in de 19e eeuw begonnen als eerste warenhuis in ons land. Een van de bekendste Utrechters is Nijntje, die in 1955 het levenslicht zag. In Utrecht vindt u tevens het Nijntje Museum, geheel gewijd aan haar geestelijk vader Dick Bruna en één van de populairste konijntjes ter wereld.

  Duur: 2 uur.

Stuur mij uw vraag over de stadsreis en ik geef u als gids meteen een mooie prijs!

 

    Chat openen