Rotterdam

Highlights Architectuur & kunst in Rotterdam
De Maasstad staat internationaal bekend als hotspot voor architectuur, met o.a. het Witte Huis uit 1896 en hotel New York, de Markthal van MRVDV is natuurlijk een must see en De Rotterdam  en de Kunsthal van Rem Koolhaas. Het roemruchte Katendrecht en historisch Delfshaven, worden gezien als het meest pittoreske Rotterdam. Het Groothandelsgebouw staat symbool voor de wederopbouw na WOII, het Stadhuis en het Hoofdpostkantoor aan de Coolsingel voor de grandeur van Rotterdam. Ook de Kubuswoningen en de Lijnbaan – ’s werelds eerste autovrije winkelpromenade – zijn voorbeelden van vernieuwende bouwkunst.
Huis Sonneveld, een museumwoning waarin je ervaart hoe het was om anno 1933 in een hypermodern huis te wonen.

Laat uw gids een wandeling samenstellen met een prachtig uitzicht over de architectonische gebouwen van Rotterdam en een spectaculaire vaart met de Watertaxi.

Historie & havens
Zeg Rotterdam, dan zegt u havens. Met bijna 470 miljoen ton aan jaarlijkse overslag is de Rotterdamse haven de grootste in Europa. Het hele havengebied heeft een oppervlakte van zo’n 125 km2 waar ’s werelds grootste schepen laden en lossen aan kades van meer dan 3 containers zelfs automatisch kunnen verwerken, tonen waar een klein land groot in kan zijn. De basis voor de moderne haven, werd begin 20e eeuw gelegd met de Waalhaven. Deze haven is nog steeds in gebruik, maar wordt nu ook gewaardeerd als industrieel erfgoed. Een bijzondere wijk in de haven van Rotterdam is de RDM werf op Heijplaat.
Op verzoek kunnen de Euromast, rederij Spido en de bijzondere Maeslantkering in Hoek van Holland worden bezocht. Dit Deltawerk kan een vloedgolf van 5 meter boven NAP aan.

Dankzij Isabelle haar lidmaatschap van de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging ‘De Maas’ in Rotterdam, opgericht in 1851, kan uw gezelschap lunchen en dineren in het historische verenigingsgebouw aan de Veerhaven. Dit markante gebouw in het historische Scheepvaartkwartier is normaal gesproken alleen toegankelijk voor leden. Waan u in het Fin de Siècle in dit Jugendstilpand uit 1901, ontworpen door de architecten Hooijkaas & Brinkman. Geniet van het weidse uitzicht op de Maas en ’s zomers is het buitenterras geopend.

De meeste Rotterdamse tours zijn te voet en soms op de fiets. Isabelle gidst ook vanuit uw bus en tijdens een rondvaart door de havens.

     
 duur: vanaf 1 uur

Stuur mij uw vraag over de stadsreis en ik geef u als gids meteen een mooie prijs!

 

    Chat openen