Kinderdijk Wandel Tour

Nederland voert al eeuwen strijd tegen het water
Immers, zo’n derde deel van ons land ligt onder de zeespiegel. Daarom zijn wij meesters in watermanagement. Eén van de plekken waar dit het meest duidelijk wordt is Kinderdijk. Het water uit de polders rond Kinderdijk stroomt via een ingenieus stelsel van sloten en kanalen naar Kinderdijk. Van hieruit wordt het overtollige water door de rivieren de Lek en de Noord afgevoerd richting zee. Tussen 1738 en 1740 zijn er zeventien zogenaamde boezemmolens gebouwd. In het gebied stonden al poldermolens, waarvan er nog twee resteren. In 1997 zijn de negentien molens uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Het waterbeheer is in de loop der tijd overgenomen door stoomgemalen, respectievelijk een elektrisch gemaal. Maar de molens van Kinderdijk kunnen nog steeds inspringen mocht de nood aan de man zijn. Dankzij de windmolens behielden de inwoners van de Alblasserwaard droge voeten.

Naast de vertoning van een historische film over Kinderdijk, bezoeken we tijdens de tour een molen in bedrijf. Waai eens lekker uit in dit typisch Hollandse landschap. Of het nu te voet, op de fiets of per boot is. Een fantastische rondleiding door dit stukje oer-Hollandse geschiedenis mag niet ontbreken.

 

    Arriveer met de bus/boot of waterbus.

  Wandeltour.

  Duur: 2 uur.

 Inclusief toegang tot een van de molens en een film.

Stuur mij uw vraag over de stadsreis en ik geef u als gids meteen een mooie prijs!

 

    Chat openen