Delft

Delft dankt haar bekendheid aan de Oranjes en Delfts blauw.
Verken de historie van Delfts aardewerk bij de Porceleyne Fles, internationaal bekend als Royal Delft. De aardewerkfabriek is opgericht in 1653 en huisvest tegenwoordig ook een museum dat de geschiedenis van het ‘Hollandse porselein’ vertelt.

Het centrum van Delft ademt de tijd van Willem van Oranje, Vermeer en de VOC. De Oude Kerk herbergt onder meer de graven van schilder en geboren Delftenaar Johannes Vermeer en Piet Hein. Onder de Nieuwe Kerk bevindt zich de Koninklijke grafkelder waar, vanaf de Vader des Vaderlands, de meeste Oranjes zijn bijgezet.

Neem in Museum het Prinsenhof een kijkje in het voormalige woonhuis van Willem van Oranje en bekijk de kogelgaten die de plek markeren waar hij in 1584 werd vermoord. Museum Prinsenhof Delft laat zien hoe de Delftenaren met creativiteit en vernuft hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt aandacht aan drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters. Laat het verleden tot heden komen in Delft samen met uw bevlogen gids.

  Duur: 2 uur.

 Inclusief toegang Royal Delft bij Museumbezoek.

Stuur mij uw vraag over de stadsreis en ik geef u als gids meteen een mooie prijs!

 

    Chat openen